Syrische grillkaas burger

  • 450 gram Syrische grillkaas
  • 3 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Knoflook
  • 4 hamburger broodjes
  • Rode wijnazijn
  • 1 Rode peper
  • Paprika poeder
  • Oregano
  • Mayonaise
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • sla

Verwarm de oven voor tot 200⁰ C. Snijdt de paprika’s en uien in stukken. Leg ze met een halve citroen (snijzijde onderop) op een bakplaat. Bak 45 minuten. Doe een derde van het paprika-ui mengsel met de citroen pulp in de blender, meng het met 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel oregano. Doe er 1 eetlepel rode wijnazijn, rode peper en 1 teen knoflook bij. Breng op smaak met zout en peper en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Meng het geheel tot een gladde saus.

Bak plakken Syrische kaas in een hete grillpan. 3-4 minuten per kant.

Rooster de hamburger broodjes.

Meng Piri-piri saus met (naar smaak)5 eetlepels mayonaise en besmeer de onderste helft van de broodjes hiermee. Leg daar de Syrische kaas op, dan geroosterde paprika-ui en eventueel wat sla. Bovenkant van het broodje er op en klaar.


Eet smakelijk