Tip 1

De syrische grillkaas is vrij zout. Dit is nodig voor de smaak en voor de houdbaarheid. Vindt u de kaas te zout dan kunt u het gebruiken in een gerecht en daar dan verder geen zout toe voegen zodat het verdund.

Een andere manier is door de kaas een tijdje in een bakje water te dompelen. Het zout zal dan gedeeltelijk in het water trekken waardoor de kaas minder zout is.

Tip 2

Gebruik de gegrilde kaas bij boerenkool stamppot.

Lekkere vervanger voor de worst of spekjes.

Tip 3

Gebruik de syrische grillkaas als vleesvervanger in bijvoorbeeld boerenkool, maar ook in andere stamppotten is het lekker.

Bij een gebakken ei in plaats van spek


Tip 4

Bakt u zelf wel eens croissants?

Rol er een beetje Syrische grillkaas bij in en u heeft een heerlijke kaas croissant


Tip 5

Ook koud zonder te grillen is het lekker. Bijvoorbeeld gerold in een Libanees brood of wrap.

Tip 6

Leg de kaas eens op de BBQ!!

Aan een spies met groente of losse stukjes met een stukje aluminium folie eronder.
Lekker en makkelijk